Jesień to nie tylko czas kolorowych liści i chłodniejszych dni, ale także obfitość sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do kiszenia. Odkryj bogactwo smaków i
Czy wiesz, że kwiaty czarnego bzu świetnie sprawdzają się w kuchni do przygotowania pysznych napojów. Czytaj dalej i sprawdź, co warto przygotować z tych cudownych kwiatów.
Wylewasz wodę z ogórków kiszonych? To błąd!
Czy zadawałaś sobie kiedykolwiek pytanie, czy warto pić sok z kiszonych ogórków? Trzeba przyznać, że ogórki kiszone to nasze dobro narodowe. Jednak woda z ogórków kiszonych nie jest tak popularna.
Kiedy myślisz o zdrowym odżywianiu, zapewne skupiasz się na świeżych warzywach i owocach. Jednak poza sezonem, wiele z nich nie ma aż tak wiele wartości odżywczych. A do tego smak i tekstura warzyw jest daleka od smacznego i apetycznego.
Zastanawiasz się, co wspólnego ma fermentacja mlekowa z kiszonkami? Może słowo fermentacja kojarzysz jedynie z lekcjami chemii, ale nie do końca wiesz o co tam chodziło.
Szukasz przepisu na barszczyk czerwony? Znasz już dobrze ten tradycyjny smak wigilijnego barszczyku z uszkami. Tym razem masz ochotę na Twoją ulubioną zupę w nowej odsłonie.
Aronia – owoc pełen smaku i właściwości, a nadal tak niedoceniany w polskiej kuchni. Aronia znana jest również jako czarna porzeczka. To owoc pełen smaku i aromatu, a do tego ma wiele korzystnych właściwości zdrowotnych.